17-år och utslängd av familjen!

Gerhard 17-år från Göteborg blev för några veckor sedan utslängd av sina föräldrar då han berättade att han är homosexuell. Detta händer i Sverige år 2013! Hittade idag Gerhards blogg och blev helt tagen av hans berättelse. Hur kan en mor och en far ha hjärta att överge sitt barn? När allt sätts på sin spets måste kärleken till sin egen son vara större än kyrkans regelbok. Här är Gerhards första blogginlägg:

Unwanted and wanted

Publicerad 2013-02-15 10:54:00 i Allmänt,

4:e februari 2013 dog jag, dagen efter min 17 åriga födelsedag som inte firades. Jag berättade för mina föräldrar att jag är homosexuell och kommer lämna Jehovas vittnen.

 
3 timmar senare var alla mina kläder packade och jag fick ett VISA kort med 2000 kr och en lapp från mamma och pappa att nu var jag död i deras, Jehovas och hela församlingens ögon.
 
Jag hade ingen och har ingen levt i Jehovas hela mitt liv och varit outcast från resten av världen. Bott på ett vandrarhem de sista 8 dagarna och varit på dvs ställen för hemlösa och ätit på dagarna då jag inte suttit på bibliotek och centralstationen. Kontaktat soc och de säger bara att jag skall hem till mina föräldrar. Det förstår inte att även om jag skulle bli hem bjuden igen vilket jag aldrig kommer att bli så är det ett ställe som jag absolut inte vill bo.
Unwanted av mina föräldrar som ska älska mig
Wanted av andra som inte skall älska mig, får varje dag antal erbjudanden från män som vill hjälpa mig.  Jag har ännu inte tagit fasta på något av deras erbjudanden men vad skall jag göra. Mina pengar är slut jag är kall, trött hungrig.
Jag kommer uppdatera min blogg då och då när jag har möjlighet från biblioteket.
 
Gerhard 17-år blev för några veckor sedan utslängd av sina föräldrar då han berättade att han är homosexuell. Detta händer 2013 i Sverige! 
 
Läs mer på  http://unwantedandwanted.blogg.se

10 kommentarer till 17-år och utslängd av familjen!

 1. Peter östman skriver:

  Detta visar bara återigen på när religion går helt överstyr när man tror på en ”Gud” som är likställt med att tro på tomtar, troll, vättar, Näcken mfl. Att man ej fattar det är en gåta men blir man uppväxt med religösa idéer så blir man ju helt hjärntvättad. Att tvinga på sina egna barn religösa tankar etc är i mina ögon samma som barnmisshandel eller värre. Barnförbud borde gälla!!

 2. Lotta skriver:

  Detta är helt sjukt, vad är det för föräldrar? Man ska stötta sina barn inte kasta ut dom. Hade min dotter kommit och sagt detta, hade jag älskat henne lika mycket för det.

  Kram
  Lotta

 3. Bibbi Hervard skriver:

  En del föräldrar är inte värda sina barn! Kan bara hoppas att det ornar upp sig och att du får hjälp!

 4. Louise Ottesen skriver:

  Men vad är det för föräldrar???… Fruktansvärt Jag blir så förbannad

  Kramar till dig Gerhard i massor <3

 5. Stiinis skriver:

  Men vad i hela h-vetes är de där för föräldrar?! Blir ledsen och förbannad när jag hör sånt, vart är Sverige på väg igentligen? Alla är lika mycket värda och man ska älska alla oavsett vad de är och hur de är.

  Kramar i massor!

 6. Pierre skriver:

  Spyr på allt som har med religion att göra. Va fria, gör va fan ni vill! Ps är ateist

 7. Madeleine skriver:

  Det är ju inte sant…värker i mitt moders hjärta..Hur kan man göra så mot sitt barn. Ja Du vet ju själv hur Du haft det även fast när Du väl berätta för Din mor så Krama hon om Dig….Synd den gången i bilen på väg fr simträningen…Hon förstod ju då med…Men tänkte väl…Det går över.

  Ja säger det igen, Din bok var fin och berörande.
  Kom hem nu så vi får sjunga på Fillan….KRAM & KÄRLEK!

 8. Julia skriver:

  Blir så jä….. Förbannad!!! Lessen o man vill bara storgråta!!!! Livet är så orättvist!!! Eller vi människor gör det till ett helvete för varandra! SLUTA VILL MAN BARA SKRIKA I FÖRÄLDRARNAS ÖRON!!! Hoppas han får hjälp snart. Hemskt Julia.

 9. Maria Lavesson skriver:

  Fruktansvärt! Hur kan man!? Som förälder! Och kristen! ”Gud älskar alla människor…” ”Du skall icke döma…” Han får bo hos mig, om han vill!!

  • Erika Bjurbäck skriver:

   Håller med, det är fruktansvärt!! Jag kan inte med någon minsta del av min kropp förstå hur en mamma, och pappa, kan ta avstånd från sitt barn på detta sätt! Hur är det möjligt? Man kan väl inte sluta älska sitt barn helt plötsligt?! Och den Gud jag tror på älskar alla människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *