Att träna och leva lustfyllt

Kanske känner ni igen er i att träning måste vara lustfylld för att man ska kunna prestera riktigt bra? För mig är det i alla fall så och det blev väldigt tydligt den här veckan. Jag snörade på mig löparskorna och gav mig ut på en runda som jag aldrig tidigare sprungit. Jag tog mig ner till vattnet vid Skanstull och runt hela Årstaviken på en ganska kuperad skogsväg. Väl framme vid Liljeholmen sprang jag bron över till Hornstull och sedan vidare längs Söder Mälarstrand fram till Slussen. Där fortsatte jag sedan mot Viking Line terminalen innan jag nådde mitt mål i Hammarby Sjöstad. Hela rundan slutade på 15 km vilket är väldigt långt för mig, men det kändes inte som en omöjlighet. Jag hade bra musik i lurarna och mycket att titta på under min löprunda. Några dagar senare var jag på gymmet och fick för mig att testa samma distans på löpbandet. Efter 5 km var jag så slut och uttråkad att jag var tvungen att bryta. Jag kunde inte låta bli att stirra på avståndsmätaren som släpade sig fram. Varje hundar meter kändes som en evighet och jag tappade till slut kraften helt. Tänk vad hjärnan kan ställa till den för en och vad viktigt det är med yttre stimulans. Det gäller lika mycket i arbetet, privatlivet som i träningen.

4 kommentarer till Att träna och leva lustfyllt

 1. Stina skriver:

  Håller verkligen med dig 🙂 Så viktigt vad vi gör med våra liv.

  Jag älskar att röra på mig, försöker vara ute så gott de går och träna regelbundet på gymmet. Haha beach 2014 vettu 😉

  Hoppas allt är bra med dig vännen och hoppas att vi kan ses snart.

  Kramar i massor.

 2. Gita skriver:

  Vi har likadana löparyxor fast mina är oranga. Visst är det härligt att träna.

  Har nu anmält mig till ett 6 h lopp i Dec, ska bli spännande att se hur länge man orkar springa.Målet är i allfall att slå mitt egna rekord på 24 km 😉

 3. marie skriver:

  Precis så är det! Har laddat ner våra nya sånger från du kan sjunga gospel/Stockholm de går jättebra att gympa till!
  Men Gabriel jag har en fråga.
  När vi sjöng på konserten i Katrineholm togs det bilder av oss ute på en äng. Vet du var man kan få tag i dem?Kra´mis

 4. julia skriver:

  Så bra skrivet 🙂 Håller helt med dig 🙂 Så viktigt vad vi gör med våra liv och tidsfördriv. Stora resor samt små ting i vardagen 🙂 Älskar mina löparskor 🙂 Börjat springa med mina småhundar 🙂 Härligt!!! Vet ej om jag kan komma på måndag men jag dyker snart upp igen! Hej hopp 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *