Behöver ditt resetips!

Vintern börjar så sakta närma sig och så här års brukar jag oftast vara i full planering inför min kommande resa till Miami. Efter 6 vintrar i Florida så är jag inte riktigt säker på om  jag ska tillbaka. I alla fall inte hela vintern. Jag har ganska svårt att tänka ”outside the box” så att säga och åker väldigt gärna tillbaka till samma platser där jag tidigare varit. Har funderat på Australien eller Sydafrika, men känner att jag skulle behöva din hjälp. Har du något resemål som du kan rekommendera? Min enda önskan är att det ska vara varmt och soligt i januari och februari. Tipsa gärna om hotell eller lägenheter som jag kan hyra. Tusen tack för hjälpen, på förhand.

11 kommentarer till Behöver ditt resetips!

 1. Gunilla skriver:

  Hej där!
  Helst vill jag ju att du är i Miami v9 när Melker och jag är där med kompisar du mött i Turkiet.
  Annars så tycker jag Khao Lak 10 mil norr om Phuket är fantastiskt! Var varit där fem gånger, tre gånger innan och två gånger efter tsunamin. Skulle åkt m svåger o svägerska 2 v över nyår men Friditsresor ha strul m flygningarna och bokade om oss t en dag senare så då får vi inte bo på vårt favorithotell 🙁 . då hoppade vi av, lite trist när man bokat sedan i mars… Nåväl nya försök nästa år. Vill du ha hjälp där så säg till, har en dansk tjej och en thailändsk tjej som kontakter och de kan säkert hjälpa m boende. Khao Lak är mkt lugnt i förhållande t Phuket.
  Store sonen gjorde Austrliens östra kust under förra hösten. Var borta i två månader och vara mkt nöjd m det. Nästa gång, när det nu blir vill han se sydväst och sydkusten. Har en kontakt i Melbourne där du nog säkert kan få titta in om du vill.
  Ha det allra bäst! Ses den 18:e! Kram! // Gunilla
  P.s. Då kanske du är hemma på Kummelby Gospels 10 årsjubileumskonsert. Vi skall sjunga Gospelns historia så taket hoppar 😉 D.S.

 2. Karolina skriver:

  Yes, till Karibien och ”the one happy Island” of Aruba!
  Kritvita stränder, varmt året om ( utanför orkanbältet) med en härlig breeze av vänliga människor. Paradiset med en av världens finaste stränder, Eagle beach.
  Bo på ett all-inklusive hotell med strandläge och bara njut.
  Läs mer på aruba.com
  Kram

 3. Ulrika Suneson skriver:

  Hej
  Sydafrika är fantastiskt! Har varit där 3 gånger. Kapstaden med Taffelberget och en tur till Godahopsudden med ett stopp i Simons Town för att se pingvinerna på stranden. Vackra vingårdar att bo på ned helt sagolik natur. God Matboch trevliga människor. Sen upp till Krugerparken och ett par dagars safari. Bo inne i Krugerpsrken på en lyxig resort och skäm bort dig själv 🙂
  Denna resa kombinerat med Zanzibar tror jag kan vara toppen. Skälv åker jag nog till Miami 😉 och hälsar på vänner över nyår. Me like:)
  Hälsningar Ulrika som tipsade om restaurangen Zuma ii Miami

 4. S skriver:

  Om du är ute efter värme, kritvita stränder, turkosblå vatten och total avkoppling så är Zanzibar ett lämpligt resmål. Hyr en bungalow och bo direkt på stranden (norra eller östra Zanzibar är att rekommendera ur strand- och badhänseende). Stone Town (”huvudstaden” på Zanzibar) är väldigt fascinerande (och mycket lätt att gå vilse i). Zanzibar är dock inte ön för action och storstilad shopping.

 5. Mia skriver:

  Palm Springs

 6. julia skriver:

  Har nån vunnit böckerna än?
  Kramiz 🙂

 7. Ingela Svedérus skriver:

  Kuba förstås! Du som gillar musik, där spelas det på gator och torg, alla dansar och sjunger….dessutom en upplevelse i dåtid, du hamnar 50 år minst tillbaka i tiden, lite surrealistiskt med hästar och cowboys på gatorna. Havanna -jättefin stad, Trinidad – en kolonialstad och massor med annat sevärt. Man kan bo i kubanska hem (casa de familiar) och bli väl omhändertagen men också på hotell förstås. Allt är billigt! Vita fina stränder finns med Kubas nationalträd -Kungspalmen.MVH/Ingela

 8. julia skriver:

  Thailand 🙂 Men ej vad man kan hyra där.
  Hoppas innerligt det blivit fler dejtpromenader för din del. Önskar dig så att hitta nån 🙂 Jag var på dejt i helgen och allt verkade kanon. Men nästa dag blev man tyvärr dumpad igen 🙁 Så trött på detta nu. Finns det verkligen inte nån fin man som ser mig för den jag är och gillar mig 🙁
  Julia
  Så tråkigt va ensam nu under denna mörka period av året 🙁

 9. Maria skriver:

  Jag kan varmt rekommendera Kerala i sydvästra Indien. Härliga stränder, underbar natur, vänliga människor och fantastisk mat. Och garanterat en upplevelserik resa med nya perspektiv.
  http://www.indien.nu/Reseguider/Kerala

  För en långsemester där man kanske vill ha lite mer liv och rörelse omkring sig rekommenderar jag orten Kovalam:
  http://www.indien.nu/Reseguider/Kerala/Kovalam

  Sedan finns det en alldeles underbar liten ort som heter Varkala som är perfekt för en eller ett par veckors avkoppling. Om du skulle hamna där kan jag rekommendera hotellet Woodhouse Beach Resort – inget lyxställe, men god standard, bästa frukosten och fantastiskt vänlig och hjälpsam personal.
  http://www.woodhousebeachresort.com

  En upplevelse utöver det vanliga är att ta en båttur i Keralas stora kanalsystem, ”the backwaters”, lite som Indiens Venedig. Här kan man välja mellan allt från flerdagsutflykter i lyxiga husbåtar till dagsutflykter i träkanoter längs slingriga små kanaler.

  Det finns massor att se och göra i Kerala och jag kan lova att du får en oförglömlig semester! Skicka ett mail om du vill ha fler tips.

 10. Carin Stenberg skriver:

  Hej…ja om du inte vill åka så långt så kan jag rekomendera La Gomera. En av Kanarieöarna som inte har blivit en turistfälla helt och hållet. Var där från Feb- maj och det var väldigt varmt och skönt. Ett bra ställe att uppleva lite genuin kultur och inte bara turistsidan.
  Kram vännen

 11. Hanna Wihlborn skriver:

  Karibien kanske?! Det fastnade som ett favoritområde för mig. På den underbara resan du tog med oss på! Bamsekram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *