Dagen då allt gick fel

Gabriel Forss, Junior & Hatter, Miami

Den här dagen har verkligen varit speciell. Allt började med att jag skulle åka upp till området Aventura för att ha ett möte med Filippa inför helgens kördag och konsert. På halva vägen möts jag av ett 20 tal poliser som står mitt i gatan och viftar till trafiken att vända om och åka tillbaka. En allvarlig trafikolycka hade inträffat lite längre fram. Här i USA kommer polisen till platsen 2 minuter efter att en olycka har inträffat. De är extremt snabba vilket känns väldigt tryggt. Det kan jämföras med tågolyckan jag var med om i höstas hemma i Sverige där det tog 45 minuter innan polis och ambulans dök upp. Så långt har man alltså ett väldigt effektivt och bra system här borta. Men i just det här fallet blev den ändå lite tokigt. Miami Beach är en ö och det finns några broar som tar trafiken över till fastlandet. Men om man inte är i närheten av en sådan bro är man ganska fast där man är. När olyckan idag uppstod var det ingen av de 20 poliserna som tänkte på att det skulle åka ner till närmaste bro. Sätta upp en skylt, eller på annat sätt informera trafiken om att inte fortsätta rakt fram, utan åka över bron och ta en anna väg norrut. Det som hände nu var att ett absolut trafikkaos uppstod när alla var tvungna att vända om och åka tillbaka. Enorma köer som lätt hade kunnat undvikas. Dagens i-landsproblem noterat av en stressad bilist från Sverige 🙂 Efter denna lilla incident begav jag mig till banken för att förnya mitt amerikanska visakort som går ut sista januari. Toppen att man kan få ett helt nytt kort direkt på plats på banken. Tar bara ett par minuter så har du det i handen……om maskinen inte är trasig 🙂 Det var den idag och det märkte min bankman först när hans skulle printa ut mitt nya kort. -Ingen fara alls, jag kan komma tillbaka imorgon när ni har lagat maskinen sa jag. Ge tillbaka mitt gamla kort så använder jag det så länge. -Ditt gamla kort?? säger bankmannen. Men det har jag inaktiverat och slängt i papperskorgen. -Du måste skoja? Hur ska jag då kunna handla mat? Jag har dessutom en klipptid idag. Ojdå sa bankmannen. Då får du åka till en annan bank där maskinen inte är trasig. Som sagt ett effektivt land när allt funkar och när alla tänker 🙂

IMG_1690IMG_2211

Sa jag att jag klippte mig idag??? 🙂 Jag var hos min Miamifrisör, Mario och blev fin. Han jobbar på salongen ”Junior & Hatter” som ligger mitt i Wynwood. Miamis eget graffitiområdet. Nu känner jag mig fin och välpolerad och redo för att visa mig på stranden igen ha ha.

IMG_2189

På söndag smäller det. Då är det dags för min första kördag och konsert med Floridakören. Ska bli grymt kul och spännande. Filippa håller i alla praktiska trådar och idag stämde vi de sista detaljerna.

En kommentar till Dagen då allt gick fel

  1. julia skriver:

    Snygging 🙂
    Lycka till 🙂
    Spark där bak 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *