Dåliga nyheter! Jag behöver din hjälp!!

Idag fick jag ett sorgligt besked som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Ni som har följt bloggen känner till mitt engagemang i Gabriels Änglar (För vänskap mot mobbning). Det var under Körslaget som jag bestämde mig för att skänka mina ev vinstpengar till Friends och deras arbete mot mobbning i min barndomsstad Katrineholm. Jag vet att behovet är stort på skolorna i kommunen och jag ville vara med och hjälpa till att förändra de utsatta barnens situation. När min kör Team Gabriel slutade på en andra plats ville vi inte bara strunta i detta viktiga projekt utan vi drog då igång Gabriels Änglar, där målet var att på egen hand samla in de 500 000 kr som vinstpotten i Körslaget var. Till en början hade vi flyt med en cd-skiva som sålde riktigt bra och många ville vara med och stödja vårt projekt. Under hösten anordnade Friends och jag tillsammans med Bildningsförvaltningen i Katrineholm en dag mot mobbning, där vi bjöd in alla elever i kommunen. Vi samlade nästan 6000 personer i Stadsparken och mottagandet bland eleverna kändes riktigt bra. Tanken med Gabriels Änglar var att vi skulle bli ett komplement till den antimobbningsundervisning som vissa skolor redan praktiserade. Vi samlade alla elevrådsrepresentanter i kommunen för att genom dem kunna få veta mer om hur situationen på just deras skola såg ut. Jag ville hitta en form att stoppa mobbningen på som var skräddarsydd efter varje skolas behov. Tyvärr så lyckades vi inte få med oss alla skolor i det här projektet och idag fick jag besked om att Katrineholms Kommun måste dra sig ur arbetet med Gabriels Änglar. Det är med sorg i hjärtat som jag skriver det här blogginlägget. Senast i måndags fick jag ett mail från en elev i kommunen som blir retad i skolan och mår dåligt. Jag kan inte ge upp!! Jag vet att ni är många därute som känner precis som jag, så nu vädjar jag till er om hjälp. Vad kan vi göra tillsammans för att förhindra att tusentals barn i Sverige ska gå till skolan med en klump i magen?? Snälla hjälp mig!

Kram

Gabriel

19 kommentarer till Dåliga nyheter! Jag behöver din hjälp!!

 1. Mamma Z skriver:

  Så viktigt att vi VUXNA PRATAR med våra barn. Ger en grogrund. Något stadigt att stå på för barnen. Att de vågar säga stopp själva för mobbing.

  Tobbe 10 år hade en kille i sin klass med asperger. Klart som sjutton har var tacksam att trigga igång för han blev arg jämt. Eftersom Tobbes storebror har asperger så är den här lilla killen av helt annan åsikt. Han går emellan vid et ttillfälle och säger ”Ge er.” Varpå mobbarna frågar om de skall ge sig på honom istället. ” Inte är det ett problem för mig iallafall” säger han.. Kan säga att de lät både min grabb och den mobbde killen vara ifred.

  Nu har alla inte den pondusen men jag tror det är jätteviktigt att man som förälder verkligen pratar med isn abarn om detta. Ger rätt värderingar. Rätt självkänsla. Våg atro på sig själv. våga acceptera det som avviker.

  Jättefint initiativ du tagit. Hoppas projeketet når ut för det är sannerligen en god ska du kämpar för..såsom jag..fast på andra grunder..

 2. Camilla skriver:

  Skolverket stödjer väl inte Friends det är nog anledningen att kommunen drog sig ur,tyvärr

 3. Anne skriver:

  Vill absolut hjälpa till. Har inga ideer själv hur i nuläget. Men låter som vi alla får hjälpas åt att fundera ut något Kommer någon eller du på något ställer jag upp på vad som helst. Säg bara till.

  • gabrielforss skriver:

   Tack alla kära vänner för era fina kommentarer och förslag. Blir varm i hjärtat av den ni skriver!
   Kram och tack ännu en gång

 4. Gitte skriver:

  Ett litet PS, kanske ett samarbete med BRIS som också kämpar mot mobbning – ge inte upp! KRAM

 5. Britt-Marie Andersson skriver:

  En grej kunde kanske vara att körerna körde insamlings dagar/kvällar. Det finns kanske inte så många som känner till arbetet med ”Gabriels änglar”. Vi kunde sjunga några låtar och några gå med insamlingsbössor. Att vi berättar att vi sjunger gratis men i gengälld får man lägga en frivillig summa.
  Jag tror det måste ut mer. Att det syns mer ”på stan”.
  Men jag förstår inte heller varför komunen plötsligt drar sig ur? Är det en tung post för Katrineholm…? Kan jag väl aldrig tänka mig, med tanke på att det kostar mer att ”reparera en skad själ”. Britt-marie

 6. Åsa skriver:

  Säg bara hur vi kan hjälpa till.

 7. Meta skriver:

  En gissning är att kommunen drar sig ur eftersom inte alla skolor gått med. Man kan ju fråga sig om det verkligen är så att det inte förekommer mobbing på dessa skolor eller om de stoppar huvet i sanden.
  Är de många? Kan man kontakta dem och få veta varför de inte vill vara med, kanske få dem ”med på banan”.
  Annars kanske några i företag i kommunen kan hjälpa er ekonomiskt och få lite reklam samtidigt 🙂
  Lycka till i det fortsatta arbetetet – det är jätteviktigt!
  Jag var själv mobbad i låg- o mellanstadiet så jag vet…

 8. Anna Warvsten skriver:

  Hej!
  Tråkigt att höra. Vet du varför kommunen sa nej? Jag är lärare och vi samarbetar med Friends; kamratstödjare som också ordnar sammansvetsande aktiviteter, föreläsningar/teater, rollspel m.m. Skulle ni inte kunna arbeta med de skolor som varit intresserade? Pengarna kan gå till liknande som ovan. Kram.

 9. Mona Johansson skriver:

  Hej Gabriel!
  Det var ingen kul nyhet. Man blir rent av förbannad! Självklart så skall projektet fortsätta. Vi får alla klura ut något sätt så att det blir bra.
  Kramar till dig

 10. Monika skriver:

  Vad ledsen jag blir att höra detta. Har själv erfarenheter av att bli mobbad. Vad sägs om en flachmob ang detta?

 11. Jenny Bolander skriver:

  För mer information om varför Katrineholms kommun avrundar deltagandet i Gabriels Änglar se Mattias Jansson, kommunchefs blogg, http://kommunchef.com/2011/12/insamlingen-som-kom-av-sig/

 12. Maria Vikström skriver:

  Klart vi inte ska ge upp! Vill inte kommunen vara med så måste det gå att stödja de utsatta på annat sätt. Vi får alla tänka till! Du får hjälp!

 13. Heléne skriver:

  Blir både ledsen och arg ! Har så svårt att förstå hur man som skola väljer att inte vara med! Håller med Gitte..och Gabriel, du vet att du har många med dig! Tillsammans kan vi förändra!
  Stor kram/Heléne

 14. Gitte skriver:

  Men kära nån, det måste ju finnas ett alternativ – kan ni fortsätta ert samarbete med Friends och om möjligen skapa en ” Gabriels Änglar ” fond som fortsättningsvis kan stötta förebyggande arbete / insats mot mobbning. Det är inget lätt projekt, men mobbning är en klar kränkning, ett känsligt ämne som inte bör tolereras. Skolverket nästa ???

  Du har många med dig. Fortsätt kämpa.

  KRAM

 15. Stina skriver:

  Men vännen, de var riktigt dåliga nyheter! Undrar varför de vara drog sig ur, de var ju ett bra projekt och kan faktiskit hjälpa drabbade ungdomar mot mobbning.

  Jag hjälper gärna till, hur går man till väga?

  Kram på dig!

 16. Therese Lindqvist skriver:

  Hej
  Jag hjälper gärna till.Hur ska jag gå tillväga? Jag ogillar allt som har med mobbning att göra och brukar stötta flera på facebook som har det svårt på olika sätt.Man ska inte ge upp och jag stöttar gärna mot dem som har det svårt med mobbning och så.Men hur tänkte du hur man ska gå tillväga undrar jag?
  Mvh. Therese Lindqvist

 17. Jill skriver:

  Hej!
  Det var tråkigt att höra. Undrar också varför kommunen dra sig ur… Gabriels änglar är ju ett så bra projekt! Det borde ju finnas andra kommuner som är intresserade att fortsätta projektet. Finns det möjligheter med en annan ingång genom fritidsgårdar osv? Skolan ger ju förstås ett större genomslgsakraft.
  Kram!

 18. Sporrong skriver:

  Hej vännen, det var riktigt tråkiga nyheter…. Varför drog sig kommunen ur det hela? Typiskt när det hela har börjat komma igång.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *