Dax att kicka igång Gabriels Änglar!

I morse klev jag upp jättetidigt och satte mig i bilen för en dagsutflykt ner till Katrineholm. Äntligen var det dax att på riktigt sparka igång Gabriels Änglar mot mobbing. Ett projekt som jag och Team Gabriels ska göra tillsammans med Friends och Bildningsförvaltningen i Katrineholm.

Den allra viktigaste pusselbiten i Gabriels Änglar är ju så klart eleverna och idag hade vi en träff med alla elevrådsrepresentanter i Katrineholms Kommun. Under mötet berättade både jag och Friends om mobbing. Att vara annorlunda och inte passa in är en fruktansvärt jobbig känsla. Men istället för att se ner på varandra så måste vi försöka lyfta fram de olika intressen och talanger som vi har. För det är ju hur coolt som helst att vi alla är olika!! Tänk om alla var stöpta i samma form och hade samma klädsmak och gillade samma maträtt! Det skulle bli sååååå långtråkigt att umgås med människor då. Jag uppmanade eleverna att bejaka de olikheter som finns hos deras klasskompisar och passa på att prova nya saker. Om en kompis gillar att dansa, testa det du oxå! Som vuxen tycker jag att det är underbart att jag inte är som alla andra. Jag älskar att vara annorlunda!

Med Gabriels Änglar vill vi bekämpa all mobbing i skolorna i Katrineholm. Vi hoppas kunna forma en modell tillsammans med eleverna som sedan kan bli en förebild för andra kommuner i Sverige. Tanken är att de samlade eleverna nu ska ta med sig info till sina klasskompisar och se över vilka behov som finns just på deras skola.

Den 22 sept kommer vi att ha en dag i Stadsparken där vi samlar alla elever i hela kommunen, ca 6000 st och berättar om Gabriels Änglar. Team Gabriel kommer att uppträda och mycket annat kommer att hända under dagen. Eleverna fick idag komma med förslag på vad dom önskade skulle stå på programmet i Stadsparken och vi fick in massor av bra förslag.

Träffen avslutades med lite autografskrivning och fotografering 🙂

3 kommentarer till Dax att kicka igång Gabriels Änglar!

  1. Liselotte Bessner skriver:

    Detta är så värdefullt för de utsatta i samhället!!! <3<3<3

  2. Inger Friberg skriver:

    Lycka till med Gabriels Änglar mot mobbing. Barn och ungdomar behöver goda och modiga förebilder! Inger Friberg

  3. Eva-Lena skriver:

    Vilket underbart initiativ :). Lycka till med Gabriels änglar :)! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *