Från radio till äppelpaj

Gabriel Forss, Lotta Bromé, P4 extra

Igår gästade jag Lotta Bromés radioprogram P4 Extra. Jag var inbjuden för berättade om mitt besök hos en kyrkoledare i Göteborg för många år sedan. Detta med anledning av den heta debatt som blossat upp kring programmet Uppdrag Granskning på SVT där man träffat präster i Svenska kyrkan som påstår att de kan ”bota” homosexuella. Mitt möte med kyrkoledaren var inte i Svenska kyrkan, men det var en man jag litade på. För mig fick det förödande konsekvenser när han uppmanade mig att stänga av mina känslor, gå tillbaka in i garderoben och förneka min homosexualitet. Det här har jag skrivit om i min bok ”Äntligen” som släpptes 2012. Lotta ville att jag skulle berätta min historia och jag fick också möjlighet att ge några ord på vägen till de som kämpar varje dag med sin homosexualitet och sin Gudstro. Jag vet att Gud älskar oss alla precis som de vi är. Det finns en anledning att du är den du är. Ändra inte på det!

IMG_5418

Efter programmet åkte jag hem till Charlotte Perrelli för att umgås och träffa min gudson Adrian som precis har lärt sig att gå. Vår gemensamma vän Dea Norberg var också där och tillsammans lagade vi en grymt god äppelpaj. Vi använde ett mjöl som var jättenyttigt. Tyvärr minns jag inte vad det heter men gissar att Charlotte kommer att lägga upp receptet på sin blogg 🙂 Det blev en otroligt mysig eftermiddag med goda vänner och fika.

IMG_5412

Nyttig paj innan gräddning…

IMG_5416

Nyttig paj efter gräddning med en stor klick vaniljvisp. Smarrigt och helt plötsligt var hela pajen slut. 🙂

IMG_5415

Adrian hjälpte oss i köket och pappa Anders spelade musik så att vi kunde dansa medan pajen gräddades!

En kommentar till Från radio till äppelpaj

  1. Julia skriver:

    Tack för dom orden Gabriel att det finns mening med dom vi är och att vi inte ska ändra på det.
    Behövde höra det nu.
    Kram Julia <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *