Heldag på Yasuragi

IMG_5137

På Hasseludden utanför Stockholm ligger det japanska spahotellet Yasuragi. Idag bjöd Micael Bindefeld in till en heldag med god mat, sköna behandlingar och varma bad. Efter några riktigt intensiva veckor var det skönt att bara få rå om kroppen och njuta. Jag, Ola Lauritzson, Blossom Tainton och Siroun Forsberg tog båten från Nybrokajen och började dagen med att blicka ut över vår vackra skärgård.

IMG_5138

Väl framme på Yasuragi blev vi väl mottagna av personalen i vackra dräkter. Vi bjöds på en japansk lunch bestående av bland annat sushi, dumlings och råbiff.

IMG_5141

Efter maten var det dags för den första behandlingen. Ja ni ser hur tokigt det här är… Fiskar som äter gamla hudrester på fötterna. Kittlade skönt och fötterna blev faktiskt riktigt mjuka efter bara en kvarts behandling. Fick lära mig att fiskarna lever i ungefär 4 år och hela den tiden gnager de på människofötter. När livet är slut hamnar de som topping på Janssons Frestelse. Man skulle kunna kalla det för återvinning 🙂

IMG_5173

Sofia Wistam kramades med mig och Ola. Hon fyllde dessutom år häromdagen och igår hade vi dansfest hemma hos henne. Hon bjöd på lakritscupcakes vilket är ett helt nytt fenomen för mig. Starkt beroendeframkallande!

IMG_5153

Vattnet i Yasuragis utomhuspooler håller 40 grader året om.

IMG_5154IMG_5170

Efter en skön massage och några timmar i bassängen blev vi bjudna på middag. Hela 6 rätter serverades och tillagades vid varje bord. Smaker jag aldrig tidigare upplevt och som får mig att redan längta tillbaka.

IMG_5156IMG_5161

Mitt sällskap vid matbordet var förutom Ola, Jenny ”Velvet” Pettersson och Yasuragis spachef Jimmy Myhrinder. Tack för en underbar dag i en skön och rofylld miljö. Nu somnar jag ovaggad!

En kommentar till Heldag på Yasuragi

 1. Julia skriver:

  Hej Gabriel
  Tagit en paus från internet.
  Börjat må sämre och sämre ska kolla med doktorn vad det är.
  Hör av mig när jag vet närmare.
  Kram Julia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *