Hösten, Flipp eller Flopp!

Jag hittade den här bilden idag när jag gick igenom mitt album. Det är Henrik Gottfridsson, Tobias Karlsson och jag på Friluftsbadet i Saltsjöbaden när solen lyste som bäst. Åh, jag förstår inte varför jag alltid blir så deppig på hösten. När vädret är som idag, regn och rusk så vill jag bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. Samma visa varje år! Jag önskar att jag kunde se det mysiga med regniga höstdagar. Det som alla andra pratar om… tända ljus, elda i brasan, dricka varm choklad och bara mysa i soffan. Sorry det funkar inte här 🙂 Jag försöker att se det vackra i varje årstid, men mörker, regn och rusk är svårt att förstå. Tänk att vädret kan påverka oss så mycket.

Många säger att om det var sommar året runt i Sverige så skulle vi inte uppskatta solen lika mycket. Det ligger säkert en del sanning i det, men jag tror att vi skulle känna mindre stress eftersom vi visste att solen kommer att lysa även i morgon. Jag vet bara att jag skulle njuta varenda sekund. Vad tycker du om regniga höstdagar? Flipp eller flopp?

10 kommentarer till Hösten, Flipp eller Flopp!

 1. Carina J i Färila skriver:

  Hej Gabriel.Jag tycker alla årstider har sin tjusning.Det är mysigt när hösten kommer och jag får tända alla ljuslyktor runt om i min lägenhet.Krypa under min gula filt och lyssna på en lugn skiva och bara mysa i tystnaden.Hoppas du fått lite nya sidor av hösten med alla kommentarer.
  Kvällskram från Johnsson i Färila.

 2. Yvonne skriver:

  http://www.kostdoktorn.se/
  Läs om D – vitamin 😉

 3. Lena skriver:

  Även en höstdag kan vara ljuvlig på Saltsjöbadens friluftsbad, varm bastu och ett dopp i böljan den blå! Det är värt att prova… 🙂
  Lena

 4. Rakel skriver:

  Du är inte ensam som du märker. Upp till kamp för stackars hösten och det tilltagande mörkret känner jag! Allt beror på vad man associerar olika företeelser med. Vem vill vara utan nattens vila och mystik? Ljuset är det bästa men kan även användas som tortyrmetod. Hösten är för mig allt positivt du skrev om ovan samt en tid när vänner som varit spridda av sommarens semestervindar samlas igen, teatrar öppnas, studier startas upp, för att inte tala om en viss gospelkör. Hösten är full av förväntan och ny energi samtidigt som det är en tid av vila, gos och goda berättelser. En tid av ljuvlig doft av äpplen och förmultnande löv, en symfoni av novembergråskalor och kråkkrax, (nej, jag skojar inte). Skule jag vilja att det var evig höst? ALDRIG I LIVET. Evig sommar? Ja, om jag måste välja, men helst inte! För att travestera en känd ”klokis” som påstått att ”det aldrig är försent att få en lycklig barndom” så är det aldrig försent att bli en lycklig höstmänniska…. gäller även ett hopplöst fall som dej 🙂
  Allt gott! Kram
  Rakel

  • gabrielforss skriver:

   Tack till er alla för underbara kommentarer. Känns redan lite bättre med hösten 🙂
   Kram
   Gabriel

 5. Maria Vikström skriver:

  Vi år tänka på våra kära bönder………………de uppskattar i alla fall regn, haha!

 6. Helt enig med dig Gabriel!
  I dag i den vinande skånska blåsten o rusket kom obehagskänslan av att nu kommer en lång period av denna pina. Skulle också hellre utforska Miami och andra varma länder i vinter.. 😉
  Visst är höstfärgerna och skiftningarna vackra men nej..kyla och mörker är inte min melodi!
  Längtar även efter att tralla andra tongångar med kören men märkligt nog ska alla andra åtaganden etc krocka på just ONSDAGAR. 🙁
  Well, en vacker solig höstdag är det säkert kördags även för mig. Ha det strålande så länge!
  Kram
  Christina

 7. Sofia skriver:

  Hej på dig!
  Jag håller heeelt med! Har aldrig förstått vad som är bra med hösten. Allt dör och det blir bara mörkare, mörkare och mörkare. Regn och rusk. En del pratar om de fina färgerna, men jag har kommit på att jag tycker inte om senapsgult, rostbrunt, mörkbrunt och brungult…. Nej, det är bara att genomlida regn och rusk och invänta vinter, vår och sommar!!!
  Ha det så bra som går och passa på att sova så mycket som går 🙂
  Kram!

 8. Maria Böhme skriver:

  Ja, hösten är en tung årstid. Det som påverkar mig mest är mörkret, eller rättare sagt det ständigt tilltagande mörkret. Mår bättre redan i slutet av februari fast det är lika mörkt då, men då har vi ju ett tilltagande ljus istället. 🙂

 9. Stina skriver:

  Ja usch, hösten är inget vidare och här blåser de och regnar hela tiden. Jag måste ju säga att vintern är ganska mysig, man sitter inne och dricker varm choklad med tända ljus. De är vinter för mig 🙂

  Hoppas du inte blåser bort, håll dig inne för vi vill ha kvar dig 🙂

  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *