Midsommarhelg i Norge!

Midsommar 2012 är över och jag är tillbaka i Stockholm. Min resa började med köer till Södertälje och när jag kom fram till Årjäng i Värmland gav jag upp för kvällen. Jag tog in på ett hotell och sov där natten till midsommarafton. Tidigt på morgonen begav jag mig rakt ut i värmlandsskogen för att någon timme senare ta mig över gränsen till vårt vackra grannland i väster!

För er som känner till de norska vägarna så vet ni att det går inte fort att ta sig fram. Jag åkte till Halden och följde min gps noga. Plötsligt blev det grusväg och snart inte mycket till väg alls. Höga träd likt en regnskog uppenbarade sig på båda sidor om bilen. Jag fortsatte min färd och två och en halv timme senare fick jag äntligen återse mina vänner.

Tomas Lennberg (till höger på bilden) var värd för midsommarfirandet på platsen som heter Gordanetjärn. Han har en liten stuga mitt ute i skogen och strax nedanför den finns en mörk sjö. Förra sommaren sprang han på en björn, men vi såg inte till någon sådan den här helgen. Däremot fick vi påhälsning av si så där en miljon knott. Riktigt mysigt var det när de kröp innanför tröjan och nöp till i skinnet 🙂 Tomas bjöd på en härlig fest med dans runt stången till Bosse Larssons ljuva stämma. Linus och Lina hjälpte till att klä den vackra midsommarstången.

Vi fick njuta av hembakad jordgubbstårta med ett helt lager av äkta norsk melkesjokolade. Bara den stunden var värd varenda mil i bilen till Gordane!

På midsommardagen var jag så full av bett att jag tog på mig min vinterjacka för att skydda mig från knotten och den norska kylan. Solen tittade fram ibland, men molnen och regnet hälsade på oss flitigt under hela helgen.

En midsommarpimpad jagga tillhörande UD-chefen Hans Henric Lundqvist. Visst är bilderna fina? Jag har laddat ner appen ”instagram”. Kan varmt rekommendera den. Dessutom kan man följa varandra och se alla bilder som läggs upp. gabrielforss är namnet ifall du vill hänga på.

I fuktiga skogsmarker trivs grodor. Den här varelsen hittade jag intill huset och den var stor som en hundvalp. Mysigt!

Efter mitt midsommaräventyr i Norge kändes det skönt att styra bilen tillbaka mot Stockholm! Tack för den här gången.

2 kommentarer till Midsommarhelg i Norge!

 1. Anna skriver:

  Juni är inställt på grund av tekniska problem, vi sänder därför
  en repris på februari tills vi löst problemet.
  Pressmeddelande från skitväder.se

 2. Stina skriver:

  Du verkar ha haft en bra midsommarafton 🙂 jag hade de toppen själv på midsommar, vi åt gott och spelade massa spel.

  Har saknat dina blogginlägg hela helgen 🙂

  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *