Min julafton i Florida

Jag har nu firat julafton sex gånger här i Miami och inget år har varit det andra likt. Den här gången blev jag inbjuden till min vän Filippa, som bor med sin man Brian några mil norr om Miami, i ett område som heter Plantation. Det blev en riktigt härlig dag med svensk julmat och julklappsöppning. Vi var tretton personer som hade samlats hos Filippa och Brian. Bland annat min kompis Elisabeth Ericson som tillsammans med sin familj har ett hus i Fort Lauderdale.

Här i Florida finns det väldigt många kanaler och Filippas hus ligger vid en av dem. I det här kanalerna lever sjökor (observera stavningen, kan lätt misstolkas :-))Djuren är ungefär lika stora som vanliga kor och varje år inträffar många båtolyckor med sjökorna.

Ett dignande julbord med allt man kan önska sig. Tack vare aircondition och mysig julbelysning så kändes det som att vara hemma i Sverige.

I Filippa och Brians kvarter kommer tomten åkande på ett bilflak. En kul tradition som samlar hela grannskapet. Efter att tomten varit på besök öppnade vi julklapparna på ett roligt och annorlunda sätt. Alla hade köpt varsin present för 20 dollar och alla fick dra en nummerlapp. Nummer ett började att välja paket, öppnade sitt paket och visade innehållet. Nummer två fick sedan välja att ta ett eget paket eller sno julklappen som nummer ett hade fått. Om så var fallet fick nummer ett öppna en ny klapp som sedan kunde stjälas av nummer tre. En och samma julklapp kunde stjälas tre gånger innan den till slut hamnade hos en glad ägare. Leken kallas ”White elephant” och vi hade otroligt roligt.

Tidigare på julaftonsdagen var jag på Gudstjänst i Skandinaviska kyrkan. Vi sjöng julsånger och blev bjudna på glögg

Många svenskar hade samlats i Davie som området heter där kyrkan ligger.

Min julafton började med en långpromenad längst vattnet. Havet var alldeles stilla och himlen helt klarblå. Trettio grader varmt i luften och jag bara njöt av lugnet och sanden mellan tårna. Jag hann även med ett morgondopp innan jag gick upp i lägenheten och gjorde mig julfin.

 

4 kommentarer till Min julafton i Florida

 1. Stiinis skriver:

  Vilken mysig julafton du haft 🙂

  Själv har jag haft en lugn jul, fick en massa massa paket och trodde aldrig de skulle ta slut så mycket de var. Tror man vart snäll iår igen, haha!
  Gav min mamma din bok i julklapp 🙂

  Många kramar från mig till dig!

 2. Marcus skriver:

  Sjökor! Skulle vilja se en ”live”..

 3. Annika skriver:

  Hej Gabriel! Låter som en bra julafton men dina sjökor i vattnet kan väl ändå inte förväxlas med skökor. Det hänger på stavningen.
  Ha det bra!
  Annika

 4. julia skriver:

  Jag får gåshud av vilket härligt liv du har 🙂
  Ska vi byta???!!! 😉
  Oj oj måste va underbart 🙂
  Känns som du känner hela världen 🙂
  Klart alla vill känna en sån som du 🙂
  Love Julia 🙂
  JAG ME 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *