Mitt fadderbarn fick ingen julklapp

IMG_2297

För 12 år sedan bestämde jag mig för att stödja en liten kille på Filippinerna. Han heter Joshua och han har vuxit upp på en sopptipp i Payatas. Joshua blev av med sin ena arm i en olycka på tippen när han var en liten bebis. Genom åren har jag fått bilder på Joshua och även några brev. För ett tag sedan blev vi vänner på Facebook och har där kunnat skriva till varandra direkt. Han hör av sig ibland och skriver att han får 5 minuter på internet ett par gånger i veckan. Det är fantastiskt att vi kan kommunicera och jag blir alltid glad av hans små meddelanden. Men häromdagen kom ett meddelande som fick mitt hjärta att brista. Joshua skrev: – Jag fick ingen julklapp i år…. När jag läste hans korta men väldigt beskrivande meddelande så ville jag bara gråta. Här sitter jag i Miami och har det oförskämt bra. På andra sidan jorden kämpar en liten kille för att överleva dagen och jag har glömt bort hans julklapp. Kanske den enda presenten han får på ett helt år. Hur kunde jag missa detta??? Varje månad betalar jag en summa till Joshua. Den dras via autogiro, så när brevet från Hoppets Stjärna kommer vet jag att det innehåller ett inbetalningskort och pengarna dras direkt från mitt konto. Till jul får man en fråga i brevet om man vill skänka en extra slant till en julklapp. Jag missade alltså detta brev!! Hoppets Stjärna ordnar en liten julfest för alla barn men själva julklappen kommer från oss faddrar. När jag fick meddelandet från Joshua bestämde jag mig direkt för att ringa Hoppets Stjärna och berätta vad som hade hänt. Jag fick ett väldigt fint mottagande. Jag frågade om de kunde hjälpa mig att lämna en försenad julklapp till Joshua och de lovade att göra det så fort som möjligt. Men bara vetskapen om att den här lilla killen på julafton satt och väntade på sin present och inte fick någon, gör så ont i mig så jag blir helt förstörd. Förlåt Joshua!

(Bilden är från Payatas sopptipp, lånad från davidpaulmorris.com . Joshua är inte med på bilden)

3 kommentarer till Mitt fadderbarn fick ingen julklapp

 1. Angela Greborn skriver:

  Ojoj,,dagens tårar här med!Jag är full av beundran o medkänsla med dessa barn! Vilket liv de tvingas ha!
  Nu har du redan skickat en julklapp försent,men du kanske också kan skicka andra hälsningar till honom på en dag som ej är något särskilt,elr namnsdag -tex Joshua på S:t Josefs dag här i Spanien,ägnad far o barn. Eller ngt annat.
  Det är tanken som räknas för honom,och pengar får han ju VARJE månad.Det är fint!
  Hälsa Joshua, fråga vad han helst vill här i världen,cad han harr för drömmar o hopp,om han har det.Hoppas att stjärnan lyser för honom på nätterna och att hoppet kan leva! Redan har han fått en mkt fin gåva-kontakten med dig! Det räcker,Gabriel!

  Diktcitat; ”Jorden kan du inte göra om-
  stilla din häftiga själ
  blott en enda sak kan du göra
  en annan människa väl.
  Men redan detta är så mycket,
  att själva stjärnorna ler
  en hungrande människa mindre
  betyder en broder mer.”

  (Fritt,men kanske inte helt rätt citerat efter Lagerkvist,Setterlind,Dan Andersson eller annan svesk diktare)

  Hälsningaar Angela G

 2. Gitte skriver:

  Det är vad du väljer att göra åt saken som räknas, glöm inte det! Kram

 3. julia skriver:

  Börjar grina.
  Förstår dig Gabriel men vi kan alla göra fel 🙁
  Han blir nog dubbelt så glad för den present han får nu.
  Va bra han hade möjlighet att berätta det och va modigt av han.
  Fina Gabriel va inte så förstörd det vill inte Josua.
  Kram Julia
  Du är den finaste ändå 🙂
  Det vet vi alla 🙂
  Och vi älskar dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *