Nu börjar det närma sig konsert!

Precis hemkommen från en väldigt inspirerande generalrepetition med min Du kan sjunga gospelkör här i Stockholm. Det var ett grymt ös ikväll och jag känner att konserten nästa måndag med Andreas Lundstedt som gäst kommer att bli något utöver det vanliga. Missa inte den!!! Aldrig har det svängt så bra om kören och den här terminens repertoar känns som klippt och skuren för gänget. Det är inte alltid helt lätt att välja låtar vill jag lova. Jag har ofta en tanke på hur jag vill att sången ska låta när den är inövad och klar. Ibland så blir det bättre än vad jag har tänkt mig, men med vissa sånger kan det vara svårt att hitta det rätta soundet eller det rätta svänget. Men som sagt den här terminen känns alla låtar klockrena och kören sjunger verkligen från hjärtat.

En tom scen står och väntar på kören. Det är en del logistik för att få plats med alla här uppe och bara ingången är ett kapitel för sig. Vi brukar dela upp kören så att sopranstämman kommer från ett håll, altarna från ett annat osv.. Det blir en maffigt intryck för publiken när det helt plötsligt väller ut sångare från alla olika håll i kyrkan.

Tack för all energi och glädje jag får varje dag på jobbet!

Kram från en glad körledare

9 kommentarer till Nu börjar det närma sig konsert!

 1. Susanne Lyngéus skriver:

  Tränat o tränat- nu behöver vi bara kunna se dig också! Att stå på andra raden och ändå inte se dig… kasst- Samma problem som alltid- du vet- så upp på nåt så blir det kalas!!!

  Kramar: Suss

 2. Anna Warvsten skriver:

  Detta har varit min första termin med dig, måndagar man längtar till som fyller mig med energi och glädje! Du sprider ljus och jag var full av beundran av dig igår – du lyckas med att organisera och inspirera alla! Vi är bra, DU är fantastisk!
  Kramar!

 3. Berit Karlsvärd skriver:

  TACK till dej Gabbe som ger oss så mycket , energi och härlig körsång körsång varje måndag i Stockholm.
  Miljoner kramar till dej <3<3<3<3<3<3<3<3<

 4. Stina skriver:

  Attans också att jag inte kan komma på måndag 🙁 hade så väldigt gärna velat se dig, men får hoppas här framöver att man får se dig 🙂

  Kram på dig!

 5. Anna Warvsten skriver:

  Att få detta att fungera så bra och förmedla all energi som du gör..proffsigt!Första terminen för mig och det är det roligaste jag gjort på länge. Vi är bra men DU är fantastisk!
  Tack och kram!

 6. Elisabeth skriver:

  Fick ”genrepa” från kyrkbänken igår. Det lät fantastiskt. När man själv står på scen hör man inte riktigt hur det låter så det var en upplevelse. Jättebra låtar denna termin. Ska bli kul på måndag.

 7. Lena skriver:

  Tack själv för all glädje du ger oss! Det kommer bli en vinter med mycket körabstinens innan det är dags för vårterminen igen. Ha en underbar vinter i Miami och ladda batterierna. Följer dig på bloggen, så jag har sett att du inte ligger på latsidan här hemma 🙂 Massor av kramar

 8. Eva-Lena skriver:

  Tack själv för ditt engagemang som ger oss så mycket glädje och energi :). Ses på måndag :). Kram o tack för att du är du :)!

 9. Sylwi La Terra skriver:

  Åååhhh det lät jätteroligt! Såg så fram mot generalrepetionen, istället blev det feber och en hel dag i sängen. Hoppas att jag lätt kan hänga med de andra i uppställning och i hur vi ska gå in till scenen på konserten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *