På besök i kyrkan

Min vän Harold tog idag med mig till kyrkan på söndagsgudstjänst. På andra sidan bron, inne på fastlandet i Miami ligger Unity on the bay. En kyrka som är riktigt nice för det är så blandad publik, (om man nu kan kalla kyrkobesökare för publik). Alla är verkligen välkomna, svarta, vita, latino, asiater, straight eller gay, här finns det gott om plats. Det känns i hela atmosfären att det är högt i tak i den här församlingen. Precis som det ska vara i en kyrka. Jag var där en gång för sex år sedan men hade helt glömt bort hur mycket jag gillade Unity on the bay.

Gudstjänsten började med att kören sjöng och hela församlingen hängde på. Efter en stund dämpade man belysningen och gick in i en mer meditativ avdelning där pastorn pratade lugnt och vi fick sluta ögonen och bara fokusera på att bli av med stress och andra tankar som tog fokus. Det här momentet var helt i min smak och när pastorn sedan hölls sin predikan kunde man vara mycket mer närvarande i det hon berättade.

Utsikt från kyrkan över vattnet.

Kören sjöng riktigt bra. De bjöd bland annat på en vacker gospel signerad Kirk Franklin.

Kvällen avnjöts på Lords Hotel där jag och Jonas åt middag med vår bästa Miamikompis, Roger Borges. Har inte träffat honom på hela vinter men idag fick vi äntligen tid att umgås. Roger är nöjesankare på TV-stationen Univison som sänder över hela USA och Latinamerika. Det är en spansk kanal och jag förstår absolut ingenting 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *