På besök i Norska Sjömanskyrkan

Idag mötte jag upp Filippa Reading och fick en guidad tur på den Norska Sjömanskyrkan eller  Scandinavian Center som den också kallas. Kyrkan är belägen ca 45 min från Miami och den är helt nybyggd. Invigningen hölls i november och Kronprinsessan Mette-Marit var på plats vid den stora ceremonin. Filippa och jag smider planer för framtiden men jag kan ännu inte riktigt berätta vad vi har på gång 🙂

Anläggningen består av flera olika byggnader. Det finns en stor gemenskapslokal med kök. Den används främst vid festligheter och större tillställningar. Flera kontor är belägna på Scandinavian Center. Här finns präster från flera av de nordiska länderna representerade. Bostäder till personalen ligger precis intill huvudbyggnaden. Så har vi det allra vackraste….

…kapellet. Det är utsmyckat med ett kors som lyfter fram den blåa himmelen och en altartavla från ett gammalt fartyg. Altaret har stått i lager i över 20 år och fick nu äntligen sin plats i den vackra kyrkan.

Som sig bör i Florida finns det givetvis en pool.

På den vackra bakgården hittar man en liten sjö med en stor fontän i mitten. Många kommer till Scandinavian Center för att gifta sig. En vigsel pågick idag när jag var där och då hade man den fantastiska fontänen som bakgrund.

Men nu till det allra bästa med Norska Sjömanskyrkan. De säljer norsk choklad! Ni som har läst min blogg länge känner säkert till min stora passion för norskt godis. Det hela började när jag var liten och bodde med familjen i Oslo några år. Här ser ni två av mina absoluta favoriter. Troika och Gullbröd! Min onsdag blev genast riktigt bra när jag fick sätta tänderna i dessa härliga chokladbitar.

5 kommentarer till På besök i Norska Sjömanskyrkan

 1. Hanna skriver:

  Spännande med planerna i kyrkan. Anar vad det skulle kunna handla om. Blir nyfiken. Kram på dig

 2. Berit Karlsvärd skriver:

  Hmmm är norska chokladen GI – godis

 3. Mona skriver:

  Framtidsplaner? Kan det ha med gospel att göra? Oroväckande, för vi vill ha dig tillbaka i Sverige till vårt gospel.
  Chokladen såg jättegod ut

 4. Synnöve skriver:

  Fint! Ser lite norskt fräscht och koselig ut. Spännande med framtidsplaner! Så chokladen bara låg där och väntade på dig! Måste finnas en mening med allt… stort och smått. Ha det! Kram.

 5. Stina skriver:

  Gud vad fint de var där, mysigt med poolen och allt.
  Åhh, choklad som är sååååå gott! Som jag brukar säga, kan ALDRIG blir för mycket choklad 🙂

  Kram på dig vännen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *