Radio med Aschberg!

Radio1 är kanalen där man inte spelar någon musik utan alla program är endast prat. Idag gästade jag Robert Aschberg som sänder 3 timmar, 5 dar i veckan. Det är ganska långa pass vill jag lova. Jag pratade med Robert i en och en halv timme och samtalet kretsade runt min bok och min uppväxt. De lyssnare som ville fick ringa in och ställa frågor och jag är överväldigad av de kloka funderingar som finns där ute i landet. En fråga som jag inte kunde svara på dock var -Vem skapade Gud? Nån som vet? 🙂

Den här bilden kom idag från Mallorca. Det är min norska vän Tore Myklebust som ligger på en strand utanför Palma och läser min bok. Visst ser det underbart ut?

Ja så var det här veckan snart slut. Imorgon väntar lite möten, träning och middag med goda vänner. Ha en riktigt skön fredag kära du.

Kram och godnatt

11 kommentarer till Radio med Aschberg!

 1. Carina Johnsson skriver:

  Ha en skön helg kära vän och sköt om dej.Hoppas solen lyser på dej.Det är du värd.

 2. Julia skriver:

  Ha en fin o trevlig helg Gabriel kramen 🙂

 3. Neta skriver:

  Långt ifrån ditt glamorösa liv, men kan du ändå hjälpa mig med den här.

  Nu vill jag testa en sak.
  Ni som har barn eller barnbarn, kan ni tänka er känslan av vanmakt om det näst värsta skulle hända ert barn? (Det värsta är så klart om barnet avlider.) Men ni är där, med ett barn som har ont och tvingas uppleva smärtsamma och skrämmande behandlingar och du kan inte göra någonting för att lindra, du kanske inte ens kan vara med i rummet av medicinska orsaker. Känn på den vanmakten, frustrationen och ilskan!
  Du tvingas dessutom bo trångt mellan ditt barns sjukhussäng och ett annat barns säng som i sin tur har sin förälder där. Det är lyxtillvaron för det är ändå bara 2-sal, sen har vi 4 och 6-salarna…. Du har en hylla i kylen och delar spis och micro med flera andra. Inget privatliv annat än då du låser om dig på toa eller tar en snabb dusch, oftast i kallvatten för ni är så många om just den.
  Tänk dig då att leva så i ca 6 veckor.
  Tänk dig då att efter den perioden erbjudas ett lugnt, stort eget rum. En dörr att låsa…. En egen dusch, egen kyl, eget speceriskåp. Att bara dela kök o spis med kanske 2-3 pers ist för 30.
  Visst skulle du vilja att fler föräldrar till barn som drabbas av svåra livshotande sjukdomar får ha det så.
  Så nästa gång du betalar räkningarna, skänk en slant till ditt närmaste Ronald McDonalds hus, en tjuga eller en hundralapp, summan spelar ingen roll för många bäckar små…
  Bra! Då börjar du med att dela det här och uppmanar dom som du delar till, att dela den vidare med samma uppmaning. Här hittar ni ert närmaste hus.
  http://www.ronaldmcdonaldhus.se

  • Neta skriver:

   Jag vill klargöra en sak!
   McDonalds och McDonalds hus har ingen connection alls, det grundades av en herre som heter Ronald mcDonald som faktiskt är ett vanligt namn i USA och just därför dom var ”namne” så tillät hamburgerkedjans överhuvud bössorna på restaurangen. Thats it!
   Om ni går in på hemsidan och läser om deras verksamhet så ser ni exakt vad det står för!
   Jag kan garantera att i husen så finns ingen reklam för eller lilla minsta mat från McDonalds om inte familjerna som bor där själva åker och handlar.
   Jag har bott där med min flicka och det gör verkligen skillnad i en jobbig situation.

 4. Stina skriver:

  Fasiken, missa dig på radion pga av att jag jobba 🙁 Vecka har verkligen gått fort, så skönt med helg nu.

  Önskar dig en jätte trevlig och fin helg.

  Stor kram till dig 🙂

 5. Julia skriver:

  Tycker Aschberg verkar ca en cool snubbe 🙂 med ett stort gott hjärta 🙂 natti natt 🙂

 6. Julia skriver:

  Ps har du hunnit testa halsbandet 🙂 kram Julia 🙂

  • gabriel skriver:

   Jag älskar halsbandet. Tusen tusen tack. Flera av mina vänner har kommenterat det och sagt att det är så fint. Kram

   • Julia skriver:

    Gud va härligt va glad jag blir super 🙂 o tack för din sång o din gläjde 🙂 sjunga e livet gäsp nu ska jag sussa 🙂

 7. Julia skriver:

  Natti natt på dig me 🙂 vilken smart fråga vem skapade Gud 🙂 tror han gjorde det själv el hur 😉 han e som Emil kan allt el hur 🙂 jo jättehärligt ligga på mallis o lapa sol me din bok 🙂 ofta tänker jag att jag vill läsa om den så det e bara att skriva flera 🙂 gulledej ha det gott 🙂 längtar t måndag skönt ha en morot hela veckan Tjingeling 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *