Strömmen är borta!

Hurra mådde lite bättre när jag vaknade imorse så jag vågade mig faktiskt ut en sväng på eftermiddagen. Min fina vän Anna Benson landade i Miami i förrgår och vi har inte kunnat ses eftersom jag varit sängliggande. Idag tog vi en långpromenad längst stranden och uppdaterade oss på vad som hänt sen vi sågs sist.

Några ovana Miamiturister lämnade mat vid solstolen. Funkar tyvärr inte det på den här stranden då fåglarna är totalt orädda och går till attack så fort de ser skymten av en matbit. Ofta kallar de på hela släkten och då ser det ut precis så här 🙂

Ja och så blev det även ett litet drama dagen till ära. Precis innan  jag skulle lämna lägenheten försvann strömmen. Tänkte inte så mycket på det eftersom det hänt några gånger förut då reparationer har pågått i byggnaden. När jag kom ut i trapphuset så insåg jag dock att det lyset överallt förutom i min lägenhet. Jag började misstänka att något var fel så jag åkte ner till receptionen och frågade vad som var på gång. Mannen bakom disken tittade på mig och sa -Elbolaget har stängt av strömmen i din lägenhet för din faktura är inte betald. -Va, du måste skoja?? Alla räkningra ingår i min hyra så det är ägaren som ska hålla efter elräkningen. Jag ringde upp ägaren och frågade vad som hänt och han sa att han genast skulle åtgärda detta. Tänkte inte mer på det utan njöt av dagen. När jag 4 timmar senare kom hem igen så fanns det fortfarande ingen ström i lägenheten. Jag ringde upp ägare igen och han sa att tyvärr kommer inte strömmen tillbaka förrän imorgon. Maten i kylen hade redan börjat bli dålig, Inte bara det att värmen gör luften i lägenheten dålig det är även extremt mycket luftfuktighet här i södra Florida så man behöver använda aircondition med jämna mellanrum för att hålla luften fräsch. Bara tanken på att sova i en helt svart lägenhet med noll ljus utifrån gjorde att jag fick lite tokspel. När det blir mörkt blir det mörkt med besked hos mig. Jag har inga lampor i närheten då min närmsta granne är havet. Jag tog därför ett snabbt beslut och checkade in på hotell. Jag är inte helt frisk ännu och känner att jag behöver kunna sova ordentligt. Hotel Catalina blev min tillflykt och här stannar jag till dess att strömmen kommer tillbaka. Kan bli en natt, kan även bli två veckor, vem vet? 🙂

Jag sitter inte i sjön, jag är inte ens i närheten av sjön för tillfället 🙂

Avslutade den här dagen med att se Lasse Hallströms nya film ”Safe Haven”. Se den direkt när den kommer till Sverige. Den var fantastiskt bra! Dessutom rejält snygga skådisar att vila ögonen på 🙂

2 kommentarer till Strömmen är borta!

  1. Julia skriver:

    Gud vad det händer grejer i ditt liv 🙂 Snyggt hotellrum iallafall 🙂 Min vardag består bara av sjuka barn till o från 😉 Inte lika kul 🙂 Ha ha livet e tokigt inbland kramiz o lycka till me strömmen 🙂

  2. Madeleine skriver:

    Livet är fullt av överraskningar! Hoppas att värden har betalt elräkningen så Du får bo hemma i natt och att Du sov skönt på hotellet.

    Krya på Dig!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *