Utflykt till Key Biscayne

Idag gjorde jag en utflykt till Key Biscayne som är en ö utanför Miami. Här finns ett stort Seaquarium och flera naturreservat. Det bor ca 13000 personer på Key Biscayne trots att ön skulle klara av betydligt fler invånare. Här värnar man dock om naturen så bebyggelsen är gles. En anledning till att så få har valt att bo här kan också vara att Key Biscayne ligger väldigt när vattenytan och så fort en hurricane är på ingång evakueras hela ön.

Naturen är fantastiskt vacker och det finns vilda djur som jag aldrig skådat tidigare. De här fåglarna hittade jag uppradade på ett staket.

Från Key Biscayne har man en härlig utsikt över Downtown Miami och alla dess skyskrapor. Här ser ni i strandkanten hur platt marken är och hur lätt en våg kan ta med sig landet ut i havet.

Det finns ett litet centrum med vackra kommunbyggnader och ganska bra shopping.

Key Biscayne är en av Amerikas rikaste kommuner. Här finns det inte många hus under 1.2 miljoner dollar och priset på huset ni ser på bilden är betydligt mer än så. Lägenheterna som säljs börjar på ca 800 000 dollar och uppåt.

Det vanligaste färdmedlet på ön är golfbil. Överallt ser du mammor som skjutsar sina barn i det lilla fordonet och på nästan varje garageuppfart står det en golfbil parkerad.

2 kommentarer till Utflykt till Key Biscayne

 1. Madeleine skriver:

  Visst är det mysigt…brunchen på Pelican är härlig , med chokladfontänen till dessert. Även Lighthouse Café

  Går ingen nöd på Dig!
  Kram.

 2. Lotta skriver:

  Det ser väldigt fint ut, och vad billiga hus, nej
  Ha det bäst
  Kram
  Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *