Valborg 2013

Visst är det märkligt att Valborg alltid är iskallt? Jag kan inte minnas att jag någonsin har varit med om en Valborg utan vinterjackan på. Förra året var det väl ganska varmt i slutet av april tror jag,  men när jag stod på Skansen och kollade på brasan var det kallt som en novemberdag. Ikväll åkte vi ut till Riddarholmen och kollade in hur firandet såg ut där. Det var massor av människor som hade samlats och stämningen var riktigt mysig. En kör sjöng men tyvärr hade de inga mickar så vi hörde inte ”Vintern rasat” som annars är en klassiker på Valborg. Det var dock vackert att blicka ut över Stockholm och se lågorna från elden spegla sig i Riddarfjärden.

Mitt sällskap för i afton var Anna Benson, Johanna Celion och Lukasz Dukala. Vi började kvällen på den nyöppnade restaurangen Hornhuset i Hornstull. Jättehärlig lokal men maten var sisådär. Menyn består av mellanrätter och man behöver minst tre för att bli mätt. Istället för att likt en tapasrestaurang servera rätterna på en gång (eller i alla fall ganska direkt efter varandra) satt vi och väntade ca 20 min mellan varje rätt. Det förtog en del av charmen med konceptet. Men som sagt det är ett nytt ställe och förhoppningsvis blir allt bättre om några veckor när det blivit mer varma i kläderna. Personalen var jättegulliga och vi hade supertrevligt vid vårt bord.

2 kommentarer till Valborg 2013

  1. Julia skriver:

    Jag minns faktiskt när jag gick i högstadiet då satt jag och mina kusiner runt brasan i bara shorts och T-shirt 🙂 Så varmt va det på Valborg det året i Kolbäck/Hallstahammar 🙂

  2. Julia skriver:

    Som vanligt kunde jag och mina andra två barn inte gå till nån brasa för att jag inte har nån barnvakt 🙁 Har ansökt om kortis till min son nu men det ska ju betalas sa kommunen. Ja det vet jag väl men andra får ju så varför skulle inte jag få? Hoppet sviker mig inte kram Julia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *