Vit Jul 2013

Jag har valt att bli ambassadör för kampanjen ”Vit Jul 2013”. Här är några frågor som jag fick då jag valde att stödja kampanjen:

Varför tar du ställning för Vit Jul?
Det finns så många barn som aldrig vet vad som väntar när de sätter nyckeln i låste till sina hem. Jag önskar att Julen ska få bli en paus där alla barn kan känna sig trygga och avslappnade i sina hem och aldrig behöva fundera på att mamma eller pappa kan vara påverkade av alkohol.

Vad är ditt starkaste julminne?
De sista 6 åren har jag firat jul i solen i Miami. Jag har därför fått en ny bild av julen och uppskattar att man kan fira den på olika sätt. Min barndoms jular var alltid väldigt traditionella där jag vaknade tidigt och  gick ner för att kolla in granen som mamma och pappa hade klätt under natten. Hela huset var fyllt av förväntan. Jag älskade den känslan.

I Miami har jag och en kompis tagit som tradition att dela ut mat till hemlösa på juldagen. Det har blivit många starka möten med människor och det har gjort min jul väldigt betydelsefull.

Vad skulle du ge för tips till en person som vill att alla barn ska få en Vit Jul?
Tänk på att du är den bästa förebilden, både för dina vänner, för dina och andras barn.

Vill du läsa mer om ”Vit Jul 2013” klicka här

3 kommentarer till Vit Jul 2013

 1. Jag har firat julen med mitt X några gånger och det har vi gjort för våra barns skull och det tror jag att de uppskattar än idag att vi har satte kärleken till våra barn i främsta rummet och la undan våra egna känslor och intriger. Fler borde göra det! Jag har firat jul med människor jag inte älskat men som jag fått lära mig att ta hänsyn till. Livet är så (om man ska vara socialt fungerande i alla sammanhang).

 2. Monica Ståhl skriver:

  Tack, Gabriel!
  Bra svar och bra val att bli ambassadör för kampanjen Vit Jul! Välkommnen i kampen för alla barns rätt att ha en Vit Jul!

 3. Sandra Jonsson skriver:

  Mycket bra intiativ vännen, passar Dig toppen bra.
  Klart man stödjer detta!

  Stor Kram
  Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *