Bye Bye Barcelona

IMG_6085

Nu är jag tillbaka i Sverige efter en underbar vecka i Barcelona. Mycket ledighet men även en del jobb. Har planerat några riktigt roliga saker som jag tänker presentera lite längre fram. Mitt ”never ending” lägenhetsletande har tagit ny fart och jag har förälskat mig i en nyfunnen stadsdel i Barcelona. Den ligger precis vid foten av berget Montjuic och heter Poble Sec. Nu drar mitt sommarjobb igång på allvar. Ikväll blir det konsert med sköna körsångare i Kjula Kyrka. Imorgon repetitioner inför allsångspremiären på Fredriksborg. På måndag kl 19.00 är det dags och min första gäst är Thomas Di Leva.

IMG_6061

Många långa promenader har det blivit längst vattnet. För varje gång jag besöker Barcelona så händer det nya saker. Nu håller man bland annat på att bygga om en hel hamn utanför Barceloneta.

IMG_6099

I tisdags åkte jag och grabbarna till vattenlandet Port Aventura. Det ligger ca 1 timmes bilresa från Barcelona. Jag har på äldre dar blivit barnsligt förtjust i vattenrutschbanor. Eller rättare sagt, när jag var liten så slutade jag aldrig åka och efter 20 års uppehåll har jag nu insett att jag fortfarande tycker det är lika kul att kasta mig ut. Skillnaden är att åkattraktionerna nuförtiden är av en helt annan kaliber än när jag var liten.

IMG_6143

Så här såg det ut när jag testade Europas högsta fritt fall. En hissnande känsla som jag bara var tvungen att uppleva två gånger 🙂

IMG_6125

Det har även funnits tid för besök på stranden. Här ser ni en vy över Hotel-W som är ett av Barcelonas coolaste hotell.

IMG_6003

Funderade ett ögonblick på att öppna ett café, men tyvärr hann någon före 🙂

IMG_6130

Sista kvällen avnjöts på den här takterrassen med en cola-zero och en magisk utsikt över stan.

2 kommentarer till Bye Bye Barcelona

 1. Lena skriver:

  Hej
  Är det en genomskinlig tub du gör fritt fall i eftersom man kan se dig.
  Ser väldigt högt ut. Skulle jag aldrig våga.
  Lena

 2. Julia skriver:

  Fy sjutton så häftigt 🙂
  Kram Julia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *