Föreläsning i Göteborg

Jag tog tåget ner till Göteborg igår morse för att hålla mitt livs första ”hela” föreläsning. Innan jul höll jag en kortare variant på Rival här i Stockholm, men nu var det dags att slå på stortrumman och prata i en hel timme. Det var EKHO som hade bjudit in mig. Det är en ekumenisk grupp som arbetar för kristna hbtq-personer. Det kändes väldigt bra att få berätta min livshistoria. Vi fick ett fint samtal efteråt där publiken ställde frågor och några delade med sig av sina erfarenheter kring att vara homosexuell och kristen. Jag blev peppad att göra mer och hoppas snart kunna få åka runt i hela Sverige och föreläsa.

Sj bjöd som vanligt på försenad ankomst till Göteborg. Men jag hade god marginal denna förmiddag så det var lugnt. Jag blev dock ännu en gång påmind varför jag väljer att  flyga oftare än jag åker tåg. Älskar komforten ombord, men det blir ett orosmoment att aldrig veta om man kommer fram i tid.

6 kommentarer till Föreläsning i Göteborg

 1. Charlotte skriver:

  Jag är helt otroligt tacksam över att du kom till Göteborg och pratade! Modigt gjort, och dina ord gav mig massor av styrka. Än så länge är jag alldeles ensam med mina funderingar och min hemlighet, men det kanske inte behöver vara så hela livet. Jag vet dock inte hur kyrkan kommer ta emot mig om jag öppnar mig. Kyrkan är min enda familj, och den vill jag inte mista. Det skulle göra på tok för ont att bli sviken igen.

  Stort tack för att du finns och sprider hopp omkring dig!

 2. Julia skriver:

  Nu har jag fått en ny dröm och längtan i livet 🙂 att besöka Graceland där Elvis bodde 🙂 och va me på en sån där Elvisvecka som är varje år i augusti på Graceland 🙂 ha ha vilken omöjlig dröm men vinner jag massa pengar så åker jag dit 🙂 Har du varit där Gabriel? Kram Julia 🙂

 3. Ekho Göteborg skriver:

  Tack för en fantastisk eftermiddag! Din berättelse berör och peppar. Tala gärna om ifall vi kan stötta dig på nåt vis.
  Allt gott!
  /Anna-Karin Caspersson

 4. Julia skriver:

  Duktig kille 🙂 Ja hoppas verkligen du kan resa runt i kyrkorna me o berätta sanningen om att Jesus älskar alla dom människor han skapat 🙂 ALLA 🙂 bra jobbat Gabbe 🙂

  • gabriel skriver:

   Tusen tack Julia. Stor kram

   • Julia skriver:

    Tack önskar komma till kören snart o sjunga o ha kul me härliga du som skänker oss alla en unik glädje 🙂 Va stolt du e jätteduktig gör mycket nytta och e unik 🙂 Du gör mig glad varenda dag 🙂 vi kämpar på kramiz 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *