Gomorron Sverige och körhelg

Igår besökte jag Gomorron Sverige på SVT. Linda Nilarve intervjuade mig om min bok och det kändes riktigt bra. Jag var dock rejält tung i huvudet efter en lång men härlig helg av körsång. Det var inte helt enkelt att kliva upp när klockan ringde 05.45 🙂

När jag klev in i sminket på SVT försvann all min trötthet. Jag möttes upp av underbara Agneta Krigh som har sminkad mig många gånger genom åren. Det är alltid lika skönt att få en stund att samla sig innan en direktsändning och just minuterna i sminket betyder massor. När man då blir omhändertagen av Agneta som har följt mig genom åren känns det extra avslappnande. Vi träffades första gången i samband med Melodifestivalen 1996. Jag sjöng i kören bakom de flesta bidragen och Agneta sminkade. Festivalen gick det året på Älvsjömässan här i Stockholm.

Nu lite mer om körhelgen som jag och min bror och pianist, Joachim hade i Katrineholm. Ca 110 sångare från Stockholm, Malmö, Strängnäs, Mjölby, Katrineholm, Nyköping och fler andra platser möttes upp för att sjunga i dagarna 3. Vi startade med en allsångskväll och lite grillmatsmys vid Djulö Camping. Vädret var kalasbra hela helgen, vilket var så viktigt då vi höll alla repetitioner utomhus.

Jag hade en boksignering på plats under fredagskvällen. Här ser ni mig tillsammans med Monica Lindgren som sjunger i min Du kan sjunga gospelkör i Stockholm.

Brorsan plockade fram gitarren!

Vi repeterade från kl 10.00 till 17.30 på lördagen. 6 sånger hann vi med. Några gospellåtar, Lalehs senaste singel ”Vårens första dag”, gruppen Funs stora hit ”We are young”, ”Håll mitt hjärta” och några till.

Efter lunch på söndagen flyttade vi över till Stora Malms Kyrka som ligger ca 1,5 mil utanför Katrineholm. Vi körde ett genrep och avslutade helgen med en riktigt härlig konsert.

När publiken vandrade ut från kyrkan fortsatte kören att sjunga. Det blev en fantastisk avrundning på en riktigt härlig körhelg. Tack alla ni som var med.

2 kommentarer till Gomorron Sverige och körhelg

 1. Stina skriver:

  Vilken härlig helg du haft, med en massa härlig körsång 🙂
  Du är en sån himla fantastisk person Gabriel, hoppas verkligen få se dig nån gång.

  Har äntligen beställt din bok nu 🙂

  Kramar i massor!

 2. Birgit Tomani skriver:

  Gabriel!
  Vilken härlig person du är, Du har en förmåga att sprida glädje och kärlek till din omgivning.
  Inte att förglömma det härliga samspelet med bror Jocke, också han en härlig kille!
  Hoppas kunna få tillfälle att sjunga tillsammans med er fler gånger!
  Tack för en härlig körhelg i Katrineholm!
  Kram från Birgit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *