Konsert och Tivoli i Köpenhamn

Gabriel ForssIMG_4740

Jag tillbringade 1 maj i Köpenhamn. Solen lyste och det var ingen snö i vårt kära grannland tack och lov. Karin Holm och Gitte Östergaard som jobbar med min kör i Malmö kidnappade mig för en heldag i den danska huvudstaden. Vi började med en båttur från Nyhavn och passerade Amalienborg där den danska drottningen bor.

IMG_4742

Kollade in den lilla sjöjungfrun, som verkligen är liten. Hon sitter på sin sten och folkmassorna flockas runt denna figur.

IMG_4750

Röd pölse och coca-cola är en klassiker när man besöker Köpenhamn. Tjejerna hade laddat upp med lunch på kajen i Nyhavn efter båtturen. Vi njöt av solen och spånade idéer inför nästa körsäsong.

IMG_4755

Hela staden andas Eurovision Song Contest. Man har hängt upp banderoller med  titlar på vinnarmelodier genom åren. Kommer ni ihåg den här?

IMG_4760

Efter ett besök på Köpenhamns äldsta konditori checkade vi in på Tivoli. Jag har ju passerat 40-års gränsen har nu kommit in i något slags karusellflow. Har aldrig tidigare varit överförtjust men nu helt plötsligt älskar jag bergodalbanor. För två år sedan hade jag aldrig åkt den ni ser på bilden. Men igår var det liksom helt självklart att jag skulle hoppa in i korgen och slängas runt i loopen. Hur kul som helst. Är det så att man efter 40 börjar gå tillbaka till barnstadiet igen? Känns lite läskigt.  Flera av mina ”vuxna” vänner har ett enormt intresse för Disneyfilmer vilket jag tycker är lite läskigt 🙂 Är det nästa steg måntro? Hjälp!!

IMG_4761

Tivoli är värt ett besöka även om  man inte vill åka karuseller. Väldigt vacker natur och många fina restauranger.

IMG_4773

Dagen avslutades med en underbar konsert med självaste Sanne Salomonsen. Jag har alltid älskat hennes hesa röst och det var en fröjd att få höra henne i en mer avskalad version, med bara tre musiker. Konsertern var inne på Tivoli i en lokal som heter Glasshuset. Jag tog sista flighten hem från Kastrup och blev väl omhändertagen av flygvärdinnan på SAS som även sjunger i min kör i Stockholm.  Det är verkligen fantastiskt att springa på körmedlemmar överallt. När man mist anar det dyker det upp ett stort leende och jag blir alltid lika glad.

2 kommentarer till Konsert och Tivoli i Köpenhamn

 1. Julia skriver:

  Vilken härligt 1 maj 🙂
  Hade hängt med på allt men INTE berg och dalbanan 😉
  Fast jag fyllt 40 😉
  Kram till dig 🙂

 2. Annicka Lundqvist skriver:

  Hej, nästa gång du är i Göteborg så MÅSTE du åka nya Helix på Liseberg. Var där med vår berg- och dalbaneklubb och provåkte. Den är fantastisk!! Ha de!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *