Magisk konsert i Portugal!

Hemma igen efter en intensiv och jättehärlig vecka i Portugal. Igår hade jag och kören konsert i en katolsk kyrka i Monte Gordo och det var fullt med folk både inne i kyrkan och utanför. Kyrkporten stod vidöppen och alla fönster i kyrkan var öppna och överallt snurrade fläktar för de var hysteriskt varmt. Det kändes precis som i en film. Stämningen var magisk och publiken var en blandning av turister och lokalbefolkningen ifrån den lilla byn.

LaGaylias blåa klänning är en liten present från mig köpt på plats i Portugal. Visst är den fin?

Dagen började med att jag och kören vandrade från hotellet till kyrkan för ett genrep. Morgonsolen lyste och värmde även fast klockan bara var kvart i nio.

I kyrkan mötte vi upp min bror Jocke som redan hade riggat upp pianot och ljudet. Jag och kören körde igenom några av låtarna och efter en stund kom LaGaylia och vi övade de sånger som vi skulle sjunga tillsammans. Det var en fantastisk akustik inne i den här kyrkan och veckans repetitioner hade verkligen givit ett gott resultat.

Några timmar på stranden hann vi med och det blev även en fotografering av alla ledare som Springtime Travel hade nere i Portugal den här veckan. Förutom mina sångpass så kunde resenärerna välja på olika typer av dans med bla Tobias Wallin och Jonas Hedqvist. Crossfit med Karl Dyall och mycket annat.

Så var det då äntligen dax för veckans höjdpunkt, den stora konserten. Många av deltagarna i kören hade aldrig sjungit med mig förut och det var även flera stycken som aldrig någonsin hade sjungit överhuvudtaget!! Jag är så imponerad av alla låtar som kören tränande in under veckan. 9 st fick vi till på bara några dagar och det svängde rejält vill jag lova. Hela kyrkan gungade med i finalen som blev ”O happy day” tillsammans med LaGaylia.

Vi avslutade med att vandra ut genom kyrkan och sedan stannade jag och LaGaylia på kyrktrappan och tackade hela publiken för att de hade kommit. De portugisiska damerna var så gulliga och vi blev så varmt mottagna.

Sen blev det stort kramkalas med hela kören!

På flyget hem idag var alla trötta men humöret var på topp. Jonas Hedqvist och Tobias Wallin avslutade sin kväll med ett nattbad någon gång vid 04.30 tiden.

Jag slumrade till en stund innan vi åter nådde svensk mark!  Tack alla för en underbar vecka i Portugal! Snart drar vi iväg igen, jag återkommer om när, var och hur 🙂

9 kommentarer till Magisk konsert i Portugal!

 1. Karin i Härnösand skriver:

  Jag håller med alla andra som kommenterat! Helt underbar vecka som avslutades med den magiska konserten i kyrkan. Jag ryser bara jag tänker på det! Tusen tack, Gabriel, för att jag fick vara med, och att du sprider så mycket energi och glädje. Hela vägen till jobbet i morse nynnade jag på våra sånger. TACK igen!

 2. Monica Ahlberg skriver:

  Stort, stort tack till er alla; Gabriel, Jocke, LaGaylia och alla körare …

  Så mycket glädje, gemenskap och energi!
  Underbart att ha fått vara med om det.

  Monica (Malmökören)

 3. Anders Hanson skriver:

  Det var jättekul att prova på körsång! Gabriel du har en underbar gåva och du förvaltar den väl. Som nybörjare njöt jag av alla uppvärmningsövningar – poppopappa, kycklingkinder, legaaato & sta-kaaa-to. Man blir full i skratt o hela träningen blir rolig. Mysigt med olika stämmor o att bryta av mot de andra bredvid.
  Du o Jocke är ett bra team. LaGaylia en riktig krydda.
  Kram

 4. Eva Andersson skriver:

  Härliga bilder!!
  Klänningen var riktigt fin =)
  Du får ha en riktigt skön söndag!

  Kram

 5. Stina skriver:

  Vilka härliga bilder 🙂
  Välkommen hem till sverige igen, hoppas du haft de jätte trevlig på resan!

  Kram kram

 6. Alexandra (Stockholm) skriver:

  Magiskt var det verkligen!! Känner mig oerhört lyckligt lottad över att ha fått vara med om denna fantastiska upplevelse! Orden räcker inte till för att beskriva den tacksamhet och lycka man känner! Tusen tack till dig Gabriel och till Jocke och LaGaylia för all den energi och glädje ni bjudit på! Magiskt!!

 7. Carina J i Färila skriver:

  Hej Gabriel.Vilket köräventyr du haft.Ni hade i alla fall tur med vädret.Välkommen hem till Sverige igen.Hoppas du får en fortsatt trevlig helg.
  Kram från Hälsingland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *